3 - Kunsten at nyde sherry og tapas
Forstå sherry og der ligger gode oplevelser og venter. Forståelse af kulturen og baggrunden giver en ekstra dimension for mange forhold i livet, også for sherry. Opnå forståelse for sherryens baggrund og det er overvejende sandsynligt, at den bliver mere end blot et flygtigt bekendtskab.
Sherry familien består af 10 meget forskellige vine – der skal nydes i forskellige sammenhæng. En Oloroso er fantastiske til fordybelsen en mørk og kold vinteraften, Manzanillaen perfekt til sommerens varme og når det varierede og nærmest eksotiske tapasbord skal nydes og en Palo Cotardo er fantastisk til – tjaa bare til at drikke.
Der er således en sherry til hver tid på dagen, til hvert humør og til hvilken som helst mad. Udfordringen kan så være at f.eks. en varm Fino er syrlig og spids, og dermed en ganske forfærdelig oplevelse, en iskold Amontillado fornærmende ligegyldig og Pedro Ximez til fisk udrikkelig.
Kunsten at nyde sherry går ud på at kende til vinene, hvilken temperatur de skal drikkes ved, hvad passer de sammen med og ikke mindst afklare, hvilke af de meget forskellige typer der appellere mest til dig selv.
For at opnå den fuldkomne nydelse skal sherryen ledsages af tapas. Disse små retter, der ifølge legenden var tænkt som et låg til at holde fluerne væk fra vinen, giver ikke blot mulighed for store gastronomiske oplevelser, men også mulighed for at indgå i den uovertrufne symbiose – tapas og sherry.
Lad de næste sider være din guide til store oplevelser sammen med sherry!
Sherry familien består af 10 meget forskellige vine – der skal nydes i forskellige sammenhæng. En Oloroso er fantastiske til fordybelsen en mørk og kold vinteraften, Manzanillaen perfekt til sommerens varme og når det varierede og nærmest eksotiske tapasbord skal nydes og en Palo Cotardo er fantastisk til – tjaa bare til at drikke.
Der er således en sherry til hver tid på dagen, til hvert humør og til hvilken som helst mad. Udfordringen kan så være at f.eks. en varm Fino er syrlig og spids, og dermed en ganske forfærdelig oplevelse, en iskold Amontillado fornærmende ligegyldig og Pedro Ximez til fisk udrikkelig.
Kunsten at nyde sherry går ud på at kende til vinene, hvilken temperatur de skal drikkes ved, hvad passer de sammen med og ikke mindst afklare, hvilke af de meget forskellige typer der appellere mest til dig selv.
For at opnå den fuldkomne nydelse skal sherryen ledsages af tapas. Disse små retter, der ifølge legenden var tænkt som et låg til at holde fluerne væk fra vinen, giver ikke blot mulighed for store gastronomiske oplevelser, men også mulighed for at indgå i den uovertrufne symbiose – tapas og sherry.
Lad de næste sider være din guide til store oplevelser sammen med sherry!