Sherrybodega.dk
  • Om sherry
    • Hvad er sherry
    • Sherrys historie
    • Sherry i dag
    • Klima, jordbund og druesorter
    • Fremstilling
    • Livet på bodegaen
    • Quick guide til sherry
  • Sherrytyper
    • Sherrytyper - få overblik
    • Manzanilla og Fino
    • Amontillado, Oloroso og Palo Cortado
    • Cream, Pale Cream og Medium
    • Moscatel og Pedro Ximénez
  • Artikler
    • Kunsten at nyde sherry
    • Besøg på Osborne
  • Sherryrejser
    • Vi anbefaler
    • 2019
    • 2017
    • 2016
    • 2015
    • 2012 >
      • Kim
      • Søren
      • Peter
    • 2011 >
      • Kim
      • Søren
      • Peter
    • 2010 >
      • Kim
      • Søren
      • Peter
    • 2009 >
      • Peter
    • 2008 >
      • Peter
      • Sherry Educator >
        • Peter
    • 2007 >
      • Peter
    • 2006 >
      • Peter
  • Sherrysmagning
  • Køb af sherry
  • Kontakt os

Sherrytyperne - få overblik

Fino: Yderst delikat vin en sart lysgylden farve med nuancer af mandel, oliven og grønne druer. Er knastør og sprød men samtidigt meget let.
Servering: 5-7 grader
Mad: Gazpacho, Fisk

Manzanilla: Minder meget om en Fino, men den er lettere og mere delikat. Den væsentlige forskel er at den kun fremstilles i Sanlúcar.
Servering: 5-7 grader
Mad: Skaldyr, Fisk

Amontillado: Ravgylden med en delikat og skarp bouquet af nød og citrus.
Servering: 10-12 grader
Mad: Kylling, Chorizo-pølse

Oloroso: Kraftfuld og  maghonifarvet med en udtalt bouquet af valnød og honning. Ofte en fuldfed, vinøs krop, der efterlader en delikat og let krydret tørhed i hele munden.
Servering: 10-12 grader
Mad: Oksesteg, Serrano-skinke

Palo Cortado: Ravfarvet vin med Amontilladoens duft og Oloroso’ens smag.
Servering: 10-12 grader
Mad: Vildt, sortfodsskinke eller grillet kyllling

Medium: Ravfarvet og halvsød– sprød og nøddeagtig som Amontillado, men samtidig blød og rund.
Servering: 12-14 grader
Mad: Manchego-ost, Tærte

Pale Cream: Lys vin med smag af flor og med en afrundet, sødmefuld eftersmag.
Servering: 5-7 grader
Mad: Foie gras, tørrede frugter og kage

Cream: Maghonifarvet med en intens aroma og fløjlsblød i ganen. Ikke tør, men med megen sødme og en fyldig krop.
Servering: 5-7 grader
Mad: Æblekage, blåskimmelost

Moscatel: Kastanjefarvet og meget sød, produceret på soltørrede Moscatel druer. Parfumeret bouquet af muskat og med sveske, pære, karamel og rosin i smagen.
Servering: 12-15 grader
Mad: Chokoladekage og ostebord

Pedro Ximénez: Nærmest sort og med en koncentreret sødme, produceret på soltørrede Pedro Ximénez druer. Noter af rosin, honning, sveske, lakrids og kaffe. En fuldfed mundfuld.
Servering: 12-15 grader
Mad: Vanillieis og kraftige oste
Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.