Sherrybodega.dk
  • Om sherry
    • Hvad er sherry
    • Sherrys historie
    • Sherry i dag
    • Klima, jordbund og druesorter
    • Fremstilling
    • Livet på bodegaen
    • Quick guide til sherry
  • Sherrytyper
    • Sherrytyper - få overblik
    • Manzanilla og Fino
    • Amontillado, Oloroso og Palo Cortado
    • Cream, Pale Cream og Medium
    • Moscatel og Pedro Ximénez
  • Artikler
    • Kunsten at nyde sherry
    • Besøg på Osborne
  • Sherryrejser
    • Vi anbefaler
    • Sherryrejsen 2023
    • Sherryrejsen 2019
    • Sherryrejsen 2017
    • Sherryrejsen 2016
    • Sherryrejsen 2015
    • Sherryrejsen 2012 >
      • Kim
      • Søren
      • Peter
    • Sherryrejsen 2011 >
      • Kim
      • Søren
      • Peter
    • Sherryrejsen 2010 >
      • Kim
      • Søren
      • Peter
    • Sherryrejsen 2009 >
      • Peter
    • Sherryrejsen 2008 >
      • Peter
      • Sherry Educator >
        • Peter
    • Sherryrejsen 2007 >
      • Peter
    • Sherryrejsen 2006 >
      • Peter
  • Sherrysmagning
  • Køb af sherry
  • Kontakt os

Klima, jordbund og druesorter

Druerne til sherry skal produceres inden for Sherrytrekanten med undtagelsen af Pedro Ximéz druen, som må indføres fra naboregionen Montilla-Morilles, da der er for få marker med denne druetype i Sherrytrekanten. Sherrytrekanten er et meget varmt område der ligger kun ca. 1 times kørsel fra Costa del Sol. Der er ca. 300 solskinsdage om året og temperaturen kan komme op omkring 40 grader om sommeren. Nedbøren er årligt på 625 mm, hvilket svarer nogenlunde til danske forhold, men den er meget ujævnt fordelt over med størstedelen om vinteren.
 
Jordbund
Vinstokkene overlever den tørre sommerperiode da jordbunden kan indeholde op til 25% vand. Denne binding af vand sker via kalken i jorden, hvor den bedste jordtype – albariza – indeholder op til 80% kalk. Albariza kommer af ”alba”, der på latin betyder hvid. Der er således meget hvid jordbund, hvilket givet et smukt kontrast til de grønne vinplanter.

Druerne
Der benyttes 3 forskellige druetyper til sherry - Palomino (ca. 95%), Pedro Ximénez (3%) og Moscatel (2%). Der findes fleres forskellige varianter af Palomino druen, det er Palomino Fino der er den mest benyttede.Sherry produceres som anden vin med at druerne høstes i august/septemer.



Picture
Powered by Create your own unique website with customizable templates.